DataVernietiging

Data vernietiging: Veiligheid en Zekerheid voor u.

EcoMac verzekert haar klanten dat data op datadragers van zowel werkende als defecte Apple computer adequaat gecertificeerd vernietigd worden conform de privacywetgeving AVG (of GDPR genoemd). In het kader van de wet- en regelgeving heeft u als klant bewijs nodig voor deze adequate vernietiging van de data op de datadragers. EcoMac levert u de juiste verklaringen conform de huidige wetgeving met per verwerkte Apple computer een gedetailleerde rapportage.

Datadragers dienen in defecte Apple computers dienen op de juiste manier gedemonteerd te worden. Daarvoor is kennis van alle soorten Apple computers nodig. De technici van EcoMac hebben deze kennis in huis. Datadragers van defecte Apple computers worden binnen een 2 werkdagen gedemonteerd en veilig opgeslagen waarbij de data zorgvuldig worden vernietigd.


Datavernietiging en hergebruik datadrager

Door datadragers minimaal 3 keer te overschrijven met “nullen of enen” worden alle data op de datadrager onherroepelijk vernietigd. Door dit proces zijn datadrager voor hergebruik inzetbaar. Dit betekent dat er geen waarde verloren gaat door de vernietiging van de datadrager.

Vernietiging datadrager

Indien datadragers defect zijn en/of te oud worden datadrager fysiek vernietigd en uiteindelijk verschredderd.



Datavernietiging door EcoMac betekent dus:

  • Adequate vernietiging van de data conform de wet- en regelgeving
  • Gedetailleerde rapportages
  • Eco-friendly manier van verwerking